Trese se fudbalska Evropa: Kylian Mbappe u spektakularnoj razmjeni napušta PSG

2 min. čitanja

Paris Saint Germain i Liverpool mogli bi učestvovati u spektakularnoj razmjeni fudbalera u kojoj bi učestvovali Kylian Mbappe sa jedne i Mohamed Salaha sa druge strane.

Mnogi izvori javljaju da Mbappe želi napustiti PSG u januaru zbog narušenog odnosa sa ljudima iz kluba kojeg više niko ne može popraviti.

Ljetos ga je htio Real Madrid, no on je odbio tu ponudu i potpisao novi ugovor sa PSG-om, pa je sada madridski tim odustao od njegovog dovođenja.

Tako je Liverpool ostao jedina, ali i najizglednija opcija za dovođenje francuskog reprezentativca, a da se nešto ozbiljno dešava potvrđuju i informacije egiptskog novinara Ismaela Mahmouda koji je rekao da je razmjena pomenutih fudbalera veoma moguća.

PSG je ranije pokazivao interes za 30-godišnjeg ofanzivca Liverpoola koga su označili kao glavnu metu ukoliko Mbappe zaista napusti klub sljedećeg ljeta.

Egipćanin je baš kao i Mbappe produžio ugovor sa klubom i to do ljeta 2025. godine, no ove sezone se itekako muči budući da je postigao samo dva gola u Premiershipu. 

Nema sumnje da bi ovaj transfer bio odličan za obje strane, a da li će doći do njega, saznaćemo uskoro. 

Podijeli ovaj članak