Talentovani bh. defanzivac potpisao ugovor sa bundesligašem do ljeta 2025. godine, u klubu presretni

2 min. čitanja

Talentovani juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine Rijad Smajić danas je potpisao ugovor sa Kolnom do ljeta 2025. godine, čime je Koln poslao signal da na mladog defanzivca računa u skorijoj budućnosti i da je moguća njegova skora ozbiljna integracija u prvi tim ovog kluba.

Smajić je privlačio interes nekoliko inostranih klubova, navodno je najviše bila “zagrizla” Benfica, pa su u Kolnu jako zadovoljni obavljenim poslom.

Zadovoljan je i Smajić, koji je istakao da će biti strpljiv i čekati svoju šansu u prvom timu, a evidentno je zasad zadovoljan svojim razvojnim putem.

Smajić je rođen 2. maja 2004. godine upravo u Kolnu, a ove sezone nastupa za njegov drugi tim koji se takmiči u Regionalnoj ligi (četvrti rang njemačkog fudbala). To je za mlade fudbalere standardna praksa, a s obzirom na to da je već sa 18 godina dobio šansu trenirati sa prvim timom i dva puta se našao na klupi seniora Kolna (u mečevima protiv Wolfsburga u Bundesligi i Slovackog u Konferencijskoj ligi) nije isključeno da uskoro dobije i šansu za debi. 

Smajić je već igrao za seniore Kolna u prijateljskim mečevima, ali nije još imao šansu igrati službene mečeve za ovaj tim. U Kolnu pored Smajića igra i nešto stariji Denis Huseinbašić (2001. godište) koji je u duelu sa Borussijom Dortmund u prošlom kolu Bundeslige upisao prvu asistenciju u dresu Kolna, a i on bi uskoro mogao postati reprezentativac BiH.

Podijeli ovaj članak