Stigla velika ponuda, Interovi finansijski problemi uskoro će postati stvar prošlosti?

2 min. čitanja

Fudbaleri Intera loše su otvorili novu sezonu u Seriji A, te nakon osam kola imaju samo 12 bodova i mjesto na sredini tabele.

Nije to nešto što je bilo očekivano od Intera koji je prošle sezone skoro do samog kraja vodio bitku sa Milanom za naslov, a godinu ranije je dominantno osvojio naslov.

Inter je u ovu sezonu ušao kao jedan od favorita za naslov, no problem milanskog tima najviše predstavlja činjenica da ne može baš sklapati ekipu kako bi htio jer novca jednostavno nema zbog situacije u kojoj se nalazi vlasnička Suning grupacija iz Kine.

Ipak, čini se da bi finansijski problemi mogli biti stvar prošlosti, jer je prema pisanju magazina Calcio e Finanza stigla iz inostranstva ponuda za kupovinu Intera. Nije precizirano o kakvoj se ponudi radi ni ko je poslao, ali Calcio e Finanza javlja da se radi o potencijalnom investitoru koji bi htio stopostotno vlasništvo nad klubom i ne bi prihvatio da Kinezi ostanu suvlasnici, čak ni u manjem procentu.

Takve ponude gotovo po pravilu šalju oni koji finansijski mogu podnijeti finansiranje giganta kakav je Inter, pa se zbog toga pretpostavlja da je u pitanju država koja će stati iza Intera, i to neka od bogatih arapskih zemalja.

Podijeli ovaj članak