Srđan Babić: Srbija u mojoj Banjaluci i Republici Srpskoj ima armiju navijača i ponosan sam na to

2 min. čitanja

Fudbaler španske Almerije Srđan Babić nedavno je zaigrao za reprezentaciju Srbije, a u intervjuu za Žurnal još jednom je ponovio da je ponosan što nastupa za nacionalni tim Srbije.

“Imao sam debi iz snova, pamtiću tu utakmicu do kraja života. Iako smo bili kažnjeni, djeca su nam velika podrška, njihova graja nas je nosila do preokreta i pobjede. Ogromna želja bila mi je da igram za A tim poslije osvojene titule svjetskog prvaka za igrače do 20 godina na Novom Zelandu 2015. godine”, kazao je Babić za Žurnal, komentarišući i šanse Srbije u Kataru na predstojećem Svjetskom prvenstvu:

“Ne bih se bavio bilo kakvim prognozama, ali je jasno da igramo lijepo, atraktivno i efikasno. Vidi se „rukopis” selektora Stojkovića. Mnogi žele da nas izbjegnu kao  protivnika, čak i oni najjači i najtrofejniji! To je najbolji pokazni parametar koje pozicije zauzima naša reprezentacija Srbije u današnjem svjetskom fudbalu”.

Zadovoljan je grupom u kojoj će Srbija igrati u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

“Tačno je da smo imali sreće prilikom izvlačenja grupa. U današnjem fudbalu ipak nema laganih protivnika, svi znaju da igraju i sigurno je da nam niko neće pokloniti bodove. Morat ćemo da uložimo maksimum da bismo pobijedili. Osim toga, mnogi nas smatraju za izrazitog favorita u grupi i taj epitet treba da opravdamo na terenu. Vjerujem da će naša reprezentacija posle 24 godine pauze konačno zaigrati na kontinentalnom šampionatu”, istakao je Babić. 

Komentarisao je i kako narod u Banjaluci i Republici Srpskoj doživljava reprezentaciju Srbije.

“Srbija u mojoj Banjaluci i Republici Srpskoj ima armiju navijača i posebno sam ponosan na to. Čast mi je i velika obaveza biti u društvu takvih velikana”, kazao je Babić na komentar o tome da su dresove reprezentacija Jugoslavije i Srbije prije njega nosili i drugi Banjalučani.

Podijeli ovaj članak