Sramotan komentar Milana Tegeltije o penalu za Borac: Neću moći da spavam od sekiracije

3 min. čitanja

Fudbaleri Borca sinoć su savladali Igman sa 1:0 u posljednjem meču 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Trijumf Banjalučana ostao je u sjeni katastrofalnog suđenja trojke predvođene Draženom Marićem. Arbitar iz Bijeljine dosudio je penal o kojem će se još dugo pričati, a nisu se proslavili ni njegovi pomoćnici. Sreten Udovičić i Radislav Kačavenda u nekoliko navrata evidentno su oštetili Igman. Sporna je i situacija i prije penala, odnosno diskutabilno je da li je Udovičić mogao podići zastavicu i oznažiti da je Ninković u ofsajdu…

VEZANI TEKST – Dražen Marić sramotnim odlukama režirao bruku u Banjoj Luci, kuda ide bh. fudbal?

A umjesto da sa sakrije u mišiju rupu, Milan Tegeltija, predsjednik Borca, još se i bahatio nakon utakmice. Oglasio se na Twitteru i sramotnim postom još jednom ponizio goste iz Konjica, ali i kompletan fudbal i javnost u našoj zemlji.

– Baš sam se puno nasekirao zbog burnih reakcija iz Federacije Bosne i Hercegovine, zbog penala. Neću moći da spavam od sekiracije. Borac je danas bio daleko bolja ekipa na terenu od Igmana, ostvario zasluženu pobjedu i sad je kao drugi na sedam bodova prednosti pratiocima i sve bliže Evropi – napisao je sinoć Tegeltija.

VEZANI TEKST – Ne stišava se bura: Komšije nam se opet smiju, ovaj put zbog Marićevog penala za Borac

Predsjednik Borca je savjetnik Milorada Dodika, predsjednika bh. entiteta RS, te stoga i ne čudi ovakav njegov vokabular. Tegeltija i njegova supruga Tijana u januaru 2022. godine završili su na američkoj crnoj listi zbog, kako su naveli iz State Departmenta, visoke korupcije u periodu kada je obnašao funckiju predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH (VSTV).

A kako je on uopće stigao u Borac? Očito je da njegov “šef” Dodik itetako ima veza u Borcu, ali i kompletnom bh. fudbalu. U Upravnom odboru je kluba iz Banje Luke je Bogoljub Zeljković, brat predsjednika FSBiH Vice Zeljkovića. Njih dvojica su Dodikovi sestrići.

Баш сам се пуно насикирао убог бурних реакција из ФБИХ, због пенала. Нећу моћи да спавам од сикирацијеБорац је данас био далеко боља екипа на терену од Игмана остварио заслужену побједу и сад је као 2.на 7 бодова предности пеатиоцима и све ближе Европи.https://t.co/oqp3U6i4oz

— Милан Тегелтија (@Milan_Tegeltija) April 24, 2023

Podijeli ovaj članak