Šok na Old Traffordu: Cristiano Ronaldo izbačen iz rostera Manchester Uniteda

1 min. čitanja

Cristiano Ronaldo je izbačen iz rostera Manchester Uniteda uoči derbija protiv Chelseaja.

Razlog za njegovo odstranjivanje jeste ponašanje Portugalca na sinoćnjoj utakmici između Manchester Uniteda i Tottenhama.

Naime, Ronaldo je napustio stadion već u 89. minuti utakmice nakon što je Erik ten Hag izvršio maksimalan broj izmjena u sinoćnjoj pobjedi Crvenih đavola.

Posljedice su postale poznate tek večeras kada se Ronaldo pojavio u trening-centru Carrington gdje je obavio razgovore s Ten Hagom i rukovodstvom Uniteda.

Klub je ozvaničio da Ronaldo neće konkurisati za duel sa Chelseajem, a sada je i cijela budućnost na Old Traffordu upitna. 

“Cristiano Ronaldo neće biti dio ekipe za utakmicu protiv Chelseaja u subotu. Ostatak tima je potpuno fokusiran na pripremu duela”, kratko je saopšteno iz Uniteda.

Nakon ove objave uslijedili su i šokantni detalji od strane novinara, a riječ je o tome šta se dešavalo na utakmici protiv Tottenhama.

Kako Daily Mail ekskluzivno prenosi, Ronaldo nije želio ući u igru. Odbio je da zaigra nakon što je njegov tim vodio rezultatom 2:0, a Ten Hag ga je planirao koristiti u drugom poluvremenu.

Podijeli ovaj članak