Skupština FK Sarajevo u petak

1 min. čitanja

Redovna Skupština FK Sarajevo bit će održana u petak u Sarajevu. Zasjedanje najvišeg klupskog organa, trebalo je biti održano ranije, ali je prolongirano za kraj septembra. 

Iako su se često sjednice Skupštine nazivale historijskim i donosile dosta uzbuđenja, smjena aktuelnih i postavljanja novih klupskih organa, dolaska Vincenta Tana, to u Sarajevu više nije česta pojava.

Sjednice koje su po zakonu obavezne prolaze dosta mirno, uz usaglašavanje aktuelnih izvještaja o radu kluba i klupskog menadžmenta, te planiranjem rada za period koji je pred njima.

Tako bi otprilike trebali biti i na ovoj sjednici, koja ne bi trebala donijeti neke revolucionarne odluke. Dolaskom Ismira Mirvića na mjesto većinskog vlasnika ulagaćkih prava, klub je finansijski stabilan i sa te strane nema nikakvih problema. 

Napravljeni su određeni pomaci u klubu prvenstveno u samom menadžmentu, ali i ostalim strukturama kluba, pa se očekuje da se na osnovu izvještaja odrede smjernice za naredni period.

Skupština je kako smo rekli zakazana za petak, a po završetku sjednice javnost bi trebala biti obaviještena o zaključcima sjednice.

Podijeli ovaj članak