Sjajan posao Aston Ville: Bivši trener Arsenala preuzima engleski klub?

1 min. čitanja

Sjajni španski trener Unai Emery po svemu sudeći će postati trener Aston Ville, što će mu biti drugi posao u Engleskoj nakon ranijeg angažmana u Arsenalu.

Emery sa dosta uspjeha vodi Villarreal sa kojim je 2021. godine osvojio Evropsku ligu, a prošle sezone je sa ovim klubom stigao do polufinala Lige prvaka gdje ga je zaustavio Liverpool. Pritom je odbio ponudu da preuzme Newcastle, no čini se da se sada predomislio.

Villarreal ove sezone ne igra Ligu prvaka i sigurno da je i to imalo utjecaj na Emeryja da nepunih godinu dana nakon odbijanja Newcastlea ipak ode put Engleske.

Iskusni stručnjak još nije zvanično prihvatio ponudu, ali za razliku od prošlog puta kada su ga zvali u Englesku, ovaj put su brojni mediji poručili da je posao blizu sklapanja.

Aston Villa je ove sezone igrala jako loše i bila je u borbi za opstanak, zbog čega je uprava smijenila Stevena Gerrarda. Gerrard se tako pokazao potpunim promašajem kluba iz Birminghama, a ostaje da se vidi može li Emery stabilizovati ekipu koja ima mnogo potencijala i uključiti se, ako ne ove sezone, onda barem iduće, u borbu za mjesta koja vode na evropsku scenu.

Podijeli ovaj članak