Simon Rožman novi trener FK Sarajevo, Senijad Ibričić sportski direktor

2 min. čitanja

Simon Rožman je novi trener Fudbalskog kluba Sarajevo.

Slovenski stručnjak danas je predstavljan kao nasljednik Mirze Varešanovića. Zajedno sa njim u Bordo tabor dolazi i Senijad Ibričić, bivši A reprezentativac BiH, koji će obavljati funkciju sportskog direktora.

Čelnici tima sa Koševa dugo su tražili Varešanovićevog nasljednika, a odluka je pala na slovenskog stručnjaka koji je doskora sjedio na klupi Domžala. Rožman ima 40 godina, a tokom karijere radio je i kao trener Celja, Maribora i Rijeke.

Novog trenera predstavio je Ismir Mirvić, predsjednik Bordo kluba. 

– Našem timu od danas se priključuju Simon Rožman, novi šef stručnog štaba FK Sarajevo i Senijad Ibričić kao sportski direktor – kazao je Mirvić.

Ibričić je za Sarajevo rekao da je jedan od najvećih klubova na Balkanu, a medijima se obratio i Rožman.  

– Ispred nas je jedan veliki izazov. Puno smo vremena pričali da bismo dobili što više informacija, da bi klub pokazao u kojem smjeru želi ići. Pogotovo u smisli ambicija koje klub ima. Kao mladi smo dosta toga prošli, a u ovom projektu vidim veliki izazov. Ekipa ima jako dobru kvalitetu. Sa ovakvim uvjetima i potencijalom koje ekipa ima možemo ostvariti sve ciljeve. Uzbuđeni smo i jedna čekam da počnemo jednu novu eru. Nadam se da ćemo uz pomoć naših navijača ostvariti naše ciljeve – kazao je Rožman. 

Podijeli ovaj članak