Selektor Luksemburga: Htjeli vi to ili ne, mi smo ispred Bosne i Hercegovine

2 min. čitanja

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će u okviru 4. kola kvalifikacija za EURO dočekati Luksemburg, koji je dan pred utakmicu održao konferenciju za medije u prostorijama stadiona Bilino polje.

Luc Holtz, selektor Luksemburga, našao se u problemima pred ovu utakmicu jer je ostao bez dva ponajbolja igrača, Rodriguesa i Thilla.

Međutim, njega to ne brine pred utakmicu u Zenici i istakao je da jednako vjeruje i ostalim igračima.

Ipak, selektor selekcije ove male evropske države svjestan je da je Bosna i Hercegovina favorit u sutrašnjoj utakmici.

– Nama je jasno da je u ovom trenutku Bosna i Hercegovina favorit bez obzira što je izgubila od Portugala. Imamo svoje planove, generalno kada govorimo o utakmici i kada govorimo o načinu igranja na terenu. Utakmicom u subotu sam bio zadovoljan i nadam se da ćemo tako igrati i sutra – rekao je Holtz, pa nastavio:

– Uvijek treba biti optimističan. Da li vi to htjeli ili ne, mi smo ispred Bosne i Hercegovine na osnovu boda u Slovačkoj. Jasno je da imate dobre igrače, mi smo svjesni toga, ali naši igrači imaju optimizam, dvije noge, kvalitet i vjeruju u sebe. Svjesni smo i prednosti i nedostataka pa ćemo se fokusirati na naše prednosti – dodao je selektor Luksemburga.

Susret u Zenici igra se od 20 sati i 45 minuta.

Nakon tri odigrana kola u grupi J Portugal je prvi sa devet bodova. Zatim slijedi Slovačka sa sedam, Luksemburg je treći sa četiri boda dok su Zmajevi četvrti sa samo tri osvojena boda.

Podijeli ovaj članak