Rukometni reprezentativac BiH suspendovan zbog dopinga, RSBiH čeka presudu EHF-a

2 min. čitanja

Jedan rukometni reprezentativac Bosne i Hercegovine pao je na doping testu nakon utakmice Slovenije i Bosne i Hercegovine na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Iz Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine poslije toga se nisu oglašavali o slučaju, ali su zato iz entitetskog Rukometnog saveza RS krajem godine na zvaničnoj web stranici obavijestili javnost da je jedan Zmaj bio dopingovan i da je prema nekim informacijama kod rukometaša pronađen anabolički steroid, kao i da je istovremeno odbio B uzorak.

– Još uvijek zvanično nemamo informacije. Imamo informaciju da je proces pokrenut, da je igrač trenutno suspendovan, iznio je svoju odbranu, odnosno podatke koje je EHF zahtijevao u tom momentu. Mi sad čekamo da se zvanično oglase, da li kaznom, ili oslobađajućom “presudom” – rekao je za Faktor generalni sekretar RSBiH Nedim Arnautović.

– Imamo ime igrača, ali smo odlučili kao Rukometni savez Bosne i Hercegovine da rukometašu damo mir, da iznese svoju odbranu i da se ne uznemirava. Kada budemo imali zvanično, naravno da ćemo izaći sa saopćenjem – nastavio je prvi operativac krovne kuće bh. rukometa.

Arnautović je dodao da je iznenađen što postupak dugo traje i da je očekivao kako će brže stići odluka.

Očekivano, suspendovani rukometaš ne nalazi na spisku selektora Irfana Smajlagića za martovske utakmice kvalifikacija protiv Kosova.

Faktor

Podijeli ovaj članak