Rođeni Bosanac i Hercegovac: Uvijek sa ponosom ističem da sam iz Republike Srpske koja ima reprezentativca Srbije

2 min. čitanja

Mihailo Ristić je rođen u Bijeljini, ali je on odlučio da umjesto za selekciju Bosne i Hercegovine, nastupa za reprezentaciju Srbije.

U emisiji ‘‘Na ivici terena‘‘ je istakao da uvijek sa ponosom ističe da je iz Republike Srpske, te da se trudi da ih predstavlja u najboljem mogućem svjetlu. 

– Ja sa velikim ponosom ističem da sam iz Republike Srpske i trudim se nas, na svakom koraku, predstavljam u najboljem mogućem svjetlu, kazao je Ristić i dodao:

– Moj prvi trener je bio moj otac. Ja sam prve fudbalske korake napravio u školi fudbala na selu koju je vodio moj otac i on me je naučio većinu osnovnih stvari. Ponosan sam na to. Ta škola fudbala zvala se Partizan Donja Trnava. Nisam mogao da biram (smijeh). On je glavni i odgovorni što jedna mala škola fudbala sa sela danas ima reprezentativca Srbije i mislim da je to ogroman uspjeh, i za njega i sav moj rodni kraj.

Ristić je karijeru počeo u Ugljeviku da bi 2013. godine prešao u Crvenu zvezdu. Još je igrao za Krasnodar, Spartu Prag, Montpellier, te Benficu.

Nastupao je za sve omladinske selekcije Srbije, a od 2016. godine je seniorski reprezentativac. Za Orlove je skupio devet utakmica i nije se upisao u strijelce. 

Podijeli ovaj članak