Robert Prosinečki o Zmajevima: Raspad, 0:2 protiv Luksemburga i sve se srušilo…

2 min. čitanja

Robert Prosinečki, nekadašnji selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, nedavno je preuzeo klupu hrvatskog prvoligaša Rudeša.

Gostujući u emisiji Sport nedjeljom govorio je o reprezentaciji Hrvatske, a spomenuo je i Zmajeve, te nacionalni tim Srbije.

– Hrvatska je fenomen. Znaš šta je najbitnije? Oni su napravili s Dalićem nevjerovatan ambijent. Ti vidiš da svaki gine za svakoga. Znači, oni se žrtvuju jedan za drugog.

Jer ti kad vidiš Luku (Modrić) sa 37 godina da trči i uklizava, onda to povuče sve. Ali uz to ambijent. Ambijent je vrlo bitan kod nas u ovim nekim dijelovima i jedan od ključnih stvari. Atmosfera… – rekao je Prosinečki.

Na to se nadovezao novinar sa konstatacijom da to “nema ni BiH, ni Srbija”.

– Da evo gledam utakmicu dolje, Luksemburg protiv BiH. Raspad, 0:2 protiv Luksemburg i dolje se skoro srušilo sve. Pa Srbija u posljednjoj minuti protiv Bugara (izjednačili na 1:1 u posljednjoj minuti), a Bugari nisu nikoga dobili. Ali apsolutno nikoga. Ne radi se sada o najboljima. Znači, ovi ginu jedan za drugoga. I uopće nebitno ko igra – istakao je Prosinečki.

Prosinečki je na klupi Zmajeva sjedio u periodu od januara 2018. do novembra 2019. godine i naš A tim uspio je uvesti iz Lige nacija B u elitnu A grupu. U 22 utakmice ostvario je devet pobjeda, šest remija i sedam poraza. 

Podijeli ovaj članak