Premijer liga BiH dobila “kralja Instagrama”

1 min. čitanja

Dolazak venecuelanskog ofanzivca Adalberta Penarande u Fudbalski klub Sarajevo privukao je mnogo pažnje.

Prvi je to igrač koji dolazi u bh. elitu, a da je prethodno bio član timova iz tri različite najjače evropske lige (Serie A, La Liga, Premiership).

Peneranda je kao 18-godišnjak napustio domovinu i potpisao za Udinese. Klub iz Udina posudio ga je Granadi, da bi Udinese 2016. godine prodao Veneculeanca u Watford, a posao je bio težak skoro 11 miliona eura. Jedno vrijeme Peneranda dovodio se u vezu s Real Madridom, što ga je učinilo svjetski poznatim igračem. Za reprezentaciju Venecuele ima 21 nastup. On je nastupao još za Malagu, Las Palmas, Eupen, CSKA Sofiju i u konačnici Boavistu koja ga zbog administrativnih problema nije mogla registrovati.

Zbog toga nije ni čudo što novi igrač Sarajeva ima veliku popularnost na društvenim mrežama. Penerandu na Instagramu prati 318.000 ljudi. To znači da ima više fanova nego svi ostali premijerligaški klubovi zajedno.

Njegov dolazak popravio je i brojke Sarajeva na Instagramu. Trenutno Bordo tim ima 66,1 hiljadu fanova.

Najpraćeniji bh. klub na Instagramu je Željezničar sa 71,4 hiljade pratitelja, Borac ima 17,1 hiljadu, Zrinjski 16 hiljada, a svi ostali znatno manje.

Podijeli ovaj članak