Prekaljeni asovi predvode debitanta u Premijer ligi

4 min. čitanja

Futsaleri Radnik MD Shopa iz Bijeljine privode kraju pripreme za debitantsku sezonu u Premijer ligi BiH. Nakon titule u Drugoj ligi, pa u Prvoj ligi Republike Srpske futsal se u Semberiji ponovo izdigao na najviši nivo. Iako su imali problema tokom priprema zbog dvorane, trener ekipe Miloš Tanasković, ističe da je ekipa spremna za start.

– S obzirom na to da smo imali problema oko sportske dvorane, što zbog izbornog materijala koji je bio u njoj, što zbog parketa koji je na nekoliko mjesta propao, morali smo da se snalazimo sa manjim dvoranama koje baš i nemaju uslove za futsal. Ali, opet u suštini mogu da budem zadovoljan urađenim. Krenuli smo 5. septembra i vrijedno se radilo do danas i mislim da smo spremni za sezonu, rekao nam je trener Radnika, Miloš Tanasković.

Okosnica ekipe iz prošlih sezona je ostala, a sada je tu dodano i još nekoliko provjerenih imena, pa Radnika sa pravom stavljaju u gornji dom Premijer lige.

– Baš tako, doveli smo određena pojačanja i nekoliko dobro poznatih imena na ovim prostorima, bivšeg reprezentativca Pavlovića, standardnog reprezentativca Arnautovića, kao i Džombića kojeg publika širom BiH dobro poznaje. Priključili smo ekipi i tri mlada igrača kod kojih se itekako vidi želja i volja za futsalom i koji su tokom ovih priprema vrijedno radili i čiji rezultat očeujemo u narednom periodu. Jako bitno je i što smo zadržali kadar iz prethodne sezone i to nam je sigurno veliki plus.

Želja Semberaca je plasman u play off.

– Novi smo u Premijer ligi, ali nam iskustva ne manjka. Mi smo zacrtali svoje ambicije i nadam se uz malo sportske sreće, kao i da nas povrede zaobiđu, možemo da igramo play off i iskreno se nadam da ćemo u tome i uspjeti.

Miloša Tanaskovića ljubitelji futsala sigurno dobro poznaju sa premijerligaških parketa, bio je dio slavne ekipe Tanga koja je igrala Ligu prvaka, osvajao je titulu, a zbog povrede ranije je završio igračku karijeru i otišao u trenerske vode.

– Nije me bilo neke 2-3 godine u Premijer ligi, od kako sam imao povredu zbog koje sam se i udaljio od parketa što se tiče igranja. Evo tu sam opet, samo u drugoj ulozi. Više od desetak godina sam u futsalu, sa dosta igrača sam nekada bio saigrač i dan danas ostao u dobrim odnosima i dobro ih poznajem. Sretnemo se i na turnirima širom regije, a gledao sam i utakmice koliko sam stigao. Sve u svemu mislim da prilično dobro poznajem Premijer ligu.

Iako je žrijebom bilo odlučeno da Radnik otvori sezonu na svom parketu, problemi sa dvoranom natjerali su ih da zamole Savez i Salines na promjenu domaćinstva.

– U dogovoru sa ljudima iz Saveza i Salinesa smo zamijenili domaćinstva zbog pomenute dvorane, tako da ćemo prvu utakmicu gostovati u Tuzli. Idemo oslabljeni, nema Arnautovića, Pavlovića i Džombića, ali sigurno da će momci koji su tu dati sve od sebe i nadam se odigrati jednu dobru utakmicu.Imaju za trenera jednog od najboljih igrača futsala na Balkanu i svakako da je svima velika čast što je jedan takav majstor u Premijer ligi BiH. Očekujemo jednu pravu utakmicu, pa neka bolji pobjedi.

 

 

Podijeli ovaj članak