Predsjednik OKBiH: Milanko Mučibabić osvojio zlato na Evropskom prvenstvu za veterane

1 min. čitanja

Milanko Mučibabić, predsjednik Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine, osvojio je zlatnu medalju na Evropskom džudo prvenstvu za veterane koje se održava od 8. do 10. juna u Sloveniji.

Mučibabić je osvojio još jednu u nizu zlatnih medalja za BiH, što potvrđuje kontinuitet vrhunskih rezultata predsjednika OKBiH u ovoj kategoriji.

Mučibabić je nosilac majstorskog zvanja 9. DAN u džudou, što je najviše zvanje ovog olimpijskog sporta u BiH, ali i šire. Aktivno se bavi džudoom punih 58 godina kao sportista i sportski radnik.

Na putu do 9. DAN-a majstorskog zvanja ostvario je izuzetne uspjehe kao takmičar, trener i sportski radnik. Tokom zlatnog perioda sporta u bivšoj Jugoslaviji, osvojio je evropske i svjetske medalje kao takmičar i trener reprezentacije (1981, 1982, 1986. godine), a najtrofejniji je veteran džudo sporta BiH kao višestruki evropski i svjetski veteranski prvak (2010, 2013, 2016, 2017, 2019, 2022. i 2023. godine).

– Predsjednik Mučibabić kao dugogodišnji istaknuti sportista i sportski radnik svojim aktivnostima je primjer mladima da sport nema granica – saopćeno je iz OKBiH.

Podijeli ovaj članak