Poruka Jusufa Nurkića koju morate pročitati: Želim da podijelim jednu od milion situacija…

1 min. čitanja

Jedini bosanskohercegovački košarkaš u NBA ligi, Jusuf Nurkić, oglasio se na društvenim mrežama gdje je poslao poruku svim Bosancima i Hercegovcima. 

– Građani moje BiH. Želim da podijelim jednu od milion situacija zašto nam trebaju kompetentni ljudi, a ne podobni u našoj BiH, počeo je Nurkić ispovijest na društvenim mrežama, te dodao:

– Kada sam donirao mamograf Domu Zdravlja Tuzla, paralelno sam želio donirati i Domu zdravlja Živinice. Iz Doma zdravlja su rekli da je “preči” Rengen (x-Ray). Sa moje strane rekao sam nema problema. Nažalost, tender je obaran više puta. Dom zdravlja (radiološka služba) je insistirao na specifikacijama koje su nezavisni stručnjaci proglasili irelevantnim. Dom zdravlja Živinice su zahtijevali nabavku aparata koji je bio neopravdano skuplji (~ 50%) u odnosu na onaj koji im je ponudjen i koji je prije i poslije nabavljen za 20+ zdravstvenih institucija širom BiH bez zamjerke. Moram naglasiti da sve ove projekte zbog sigurnosti i vjerodostojnosti sam radio u pratnji i podršci UNDP-BIH!Vjerujem i nadam se da ovi izbori budu rekordni po izlaznosti i da BIH ima konačno evropsku budućnost.

Podijeli ovaj članak