Šarović: Dodikov potpis nezaustavljivo nas vodi u NATO, ovo je veleizdaja

2 min. čitanja

Nakon zvanične čestitke NATO-a Oružanim snagama na najvišoj mogućoj ocjeni koju su dobili tokom vježbe na Manjači, poslanik SDS-a u Parlamentarnoj skupštini BiH i kandidat SDS-a za člana Predsjedništva BiH Mirko Šarović kazao je kako je svakom građaninu Republike Srpske jasno da je Milorad Dodik kao član Predsjedništva godinama obmanjivao javnost i da je bilo netačno sve što je govorio.

Šarović ističe da ovo nije izdaja nego veleizdaja, jer se i u ovom slučaju pokazalo da je Milorad Dodik u funkciji člana Predsjedništva BiH potpisao dokument koji vodi Bosnu i Hercegovinu u NATO, a da nikog drugog nije pitao.

– Nisu pitani građani, nije odlučivala NSRS, nego su joj podmetnuti lažni dokumenti. Nije o tome odlučivao niko iz Republike Srpske, a radi se o pitanju od sudbinskog značaja, kaže Šarović.

Naveo je kako su, kada je prije par godina dolazila grupa od 40 vojnika iz Velike Britanije, iz SNSD-a stvarali atmosferu da ti ljudi dolaze da ruše Republiku Srpsku.

– Zato danas Dodik ponovo šuti? Odgovorite građanima, šta tačno znači izjava da je NATO ponosan na nas kao i ona prethodna da se naša vojska sprema za elitnu NATO brigadu? Samo nas nemojte ponovo ubjeđivati po sistemu one narodne “nije šija, nego vrat”, poručuje predsjednik SDS-a.

– Dodikovo skrivanje i nemušti, potrošeni odgovori, najvažnija su slika vezana za ovu vježbu. Njegov potpis nezaustavljivo nas vodi u NATO i to je sada jasno cjelokupnoj javnosti u BiH, a posebno u RS, naveo je Šarović, saopšteno je iz SDS-a.

Podijeli ovaj članak