Ponovo problemi na stadionu “Rođeni”: Kako riješiti pat poziciju?

2 min. čitanja

FK Velež i njegov stadion Rođeni u Mostaru dio su projekta NFS BiH, koji obuhvata ugradnju hibridnih terena.

Posljednjih dana se sve više govori o kraju radova na stadionu u Mostaru i najavi početka igranja utakmica, ali čini se da je došlo do problema u realizaciji projekta. Kako saznajemo, kompanija iz Nizozemske u petak je prestala sa ugradnjom hibrida.

Razlog za to je, kako nam je potvrđeno, je neravan teren te su za nastavak radova tražili da se digne trava i popravi podloga. Kompanija koja je radila travu tvrdi da nema potrebe za tim te da je sve urađeno kako treba. Nakon toga su Nizozemci otputovali iz BiH i vratit će se kada se budu ugrađivali hibridi na ostalim terenima u BiH.

Što se tiče terena u Mostaru, oni bi prema nekim najavama to mogli raditi tek na proljeće. Teren i problem sa neravnina bi se trebao privremeno riješiti “valjanjem” terena, kako bi se spremio za utakmice i početak igranja Veleža na domaćem terenu.

Ko je krivac za ovakvu situaciju, ko će odgovarati i za šta su utrošeni novci kluba i lokalne zajednice, ostaje da se vidi. Jednako kao što će biti interesantno vidjeti kada će biti donesena odluka o igranju i u kakvom će stanju biti teren.

Podijeli ovaj članak