Podmlađeno Sarajevo sa novim trenerom cilja play off

2 min. čitanja

Futsaleri Sarajeva će u novu sezonu ući sa novim trenerom. Umjesto Nijaza Mulahmetovića koji je otišao u Futsal Pulu, na mjesto trenera je došao Mirza Ajanović, koji je prošle sezone radio sa juniorima. 

– Pripremni period je iza nas, treniramo već pedeset dana, tako da se svi osjećamo komotnije u odnosu na dvije prve utakmice sa ekipama iz Emirata koje smo igrali prije početka priprema. U pripremnom periodu odigrali smo pet prijateljskih utakmica, gdje smo stavili akcenat na fizičku pripremu i uigravanje. Rezultat je bio u drugom polanu, ali smo ipak pripreme završili bez poraza, rekao nam je Mirza Ajanović, novi trener GFC Sarajevo.

Ekipa je doživjela dosta promjena, a u odnosu na prošlu sezonu je značajno podmlađena.

– Igrački kadar je dosta drugačiji u odnosu na prošlu sezonu. Otišli su nam neki ključni igrači, Handžić, Sipović, Poračanin, Omerhodžić, a došli su neki novi mladi momci koji su budućnost bh. futsala, Godinjak, braća Trakić, Nemanja Jokić. Iz juniora smo prekomandovali Salihovića i Omerovića koji su juniorski reprezentativci, tako da će oni pokušati nadomjestiti odlazak ovih iskusnijih. Pokušali smo dovesti neke iskusnije igrače, poput Eleza ili Košarca, ali nažalost nismo uspjeli, tako da smo se morali opredijeliti za naše juniore sa kojima sam mnogo zadovoljan.

Prvu utakmicu Sarajevo će igrati protiv Brotnja u Čitluku, a u ovoj sezoni ambicije su plasman u play off.

– Ambicije kluba su uvijek visoke, tako da i ove godine ciljamo plasman u play off. Prva utakmica je u Čitluku sa Brotnjom, koji ima odličnu ekipu. Mnogo su promijenili sastav u odnosu na prošlu sezonu i mislim da su sada jedna ozbiljnija ekipa. Dajemo im ulogu favorita u ovom susretu, ali mi imamo svoju računicu i idemo u Čitluk sa mnogo samopouzdanja.

 

 

Podijeli ovaj članak