Pioniri Željezničara i Sarajeva ostvarili sigurne pobjede

2 min. čitanja

Lider na tabeli Željezničar je bez velikih problema savladao Leotar. Omerbašić je postigao dva, a Jahić jedan pogodak za svoj tim. Počasni pogodak za goste u finišu ovog duela postigao je Vuković.

Sarajevo je sa 3:1 savladalo ekipu Tuzla Cityja. Dazdarević je doveo Bordo tim u vodstvo u u 11. minuti. Okanović je donio poravnanje u 17. minuti, da bi do kraja poluvremena Dazdarević ponovo donio prednost Sarajevu. Konačnih 3:1 postavio je Nuhanović u 67. minuti.

Pioniri Sloge su iznenadili svoje vršnjake iz Borca i sa gostovanja u Banjoj Luci nose jedan bod. Blagojević je sredinom prvog dijela doveo Borac u vodstvo, a Jašarević je svojim pogotkom na početku drugog dijela donio bod svom timu.

Velež je kao gost slavio protiv Posušja rezultatom 2:0. Adžagić je, sa po jednim pogotkom u oba poluvremena, donio svom timu tri boda.

Široki Brijeg je na gostovanju deklasirao Igman, a posebno raspoložen je bio Bošnjak koji je mrežu domaćeg tima tresao u tri navrata. Po jedan pogodak su postigli Jelčić, Vidaković i Ivanković.

Sloboda je na svom terenu poražena od Zrinjskog. Fejzić je doveo domaći tim u vodstvo, koje su Tuzlaci držali do sredine drugog dijela. Plemići su za samo tri minuta uspjeli preko Miletića i Vasilja da naprave preokret i osvoje puni plijen.

Stanje na premijerligaškoj tabeli i listi strijelaca pogledajte na OVOM linku.

Podijeli ovaj članak