Petev o najvažnijem čovjeku bh. fudbala: Izuzetna osoba, njegovo mišljenje o mom radu mi je…

2 min. čitanja

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine je u razgovoru za bugarske medije govorio o našem kapitenu Edinu Džeki kao i ugovoru sa N/FS BiH.

Istakao je da je Dijamant vrhunski igrač i izuzetna osoba, te da mu je velika čast raditi sa jednim takvim igračem koji služi kao primjer drugima.

– Džeko je vrhunski igrač i izuzetna osoba i za mene je njegovo mišljenje o mom radu, najveća ocjena koju mogu dobiti. Veoma je lako raditi sa takvim igračima koji su vrhunski profesionalci i ne morate obraćati pažnju na stvari poput discipline i posvećenosti treningu. Oni su primjer svim ostalim igračima u timu, rekao je Petev, te se zatim osvrnuo na ugovor sa N/FS BiH.

– Nismo još razgovarali o novom ugovoru. Stari mi ističe za dva i po mjeseca, ima još vremena da to učinimo. Mislim da ovaj tim ima potencijal i nadam se da možemo napraviti velike stvari poput igranja na Euru što bi bio prvi put za nas da učestvujemo na takvom takmičenju. Vjerujem da ćemo se kvalifikovati za Euro 2024. godine. Portugalci su favoriti, ali i ostale ekipe su jake, no nadam se da ćemo uspjeti da ih pobijedimo i odemo u Njemačku. 

Podijeli ovaj članak