Penaranda: Sarajevo se “kladi” na mene, ova godina će biti spektakularna

2 min. čitanja

Granada, Las Palmas, Udinese, Watford, neki su od klubova čije boje je branio Adalberto Penaranda, Veneculeanac koji je ovog ljeta stigao do kao veliko pojačanje Fudbalskog kluba Sarajevo.

Kako je uopće došlo do toga da dođe u bh. fudbal Penaranda je objasnio u razgovoru za zvanični YouTube kanal FK Sarajevo.

– Imao sam mnogo ponuda, ali sam razgovarao s predsjednikom Ismirom. Motivisan sam projektom i ambicijama kluba ove sezone. Dopao mi se prijedlog predsjednika. Zahvaljujući njemu i radu mog tima, postalo je realnost biti u Sarajevu – rekao je 26-godišnji ofanzivac.

Penaranda je odigrao 18 mečeva za nacionalni tim Venecuele, najavljivan je kao velika zvijezda domovine, ali i cijelog svijeta. Na pitanje da li smatra da je ostao dužan fudbalu, odnosno može li ostvariti ono što se ranije od njega očekivalo, odgovorio je:

– Da, to je moj glavni cilj, da se vratim na svoj nivo, da budem u najboljoj formi i 100 posto sa timom. Veoma sam sretan što sam ovdje, od prvog dana sam vidio veoma dobru ekipu.

Veneculeanac je mišljenja da mu Sarajevo može biti odskočna daska za povratak u “lige petice”.

– Definitivno, da. To je bio jedan od glavnih motivacijskih faktora jer se klub kladi na mene. Dat ću maksimum da budem na sto posto i da postignem velike stvari u klubu – kazao je Peneranda, uz opasku da je u glavnom gradu BiH bio svega dva dana, da nije stigao bolje upoznati Sarajevo, ali da je čuo da se radi o sjajnom gradu.

Smatra da je u velikom klubu, najvećem u BiH, a nakon potpisa Bordo tim je postao poznat i u Venecueli. Za njih ima poruku:

– Da nas nastave podržavati i da će ova godina biti spektakularna.

– Želim da imam svoju najbolju sezonu do sada, koju ljudi priželjkuju i to će tako da bude. Znamo da ćemo ove godine postići velike stvari- zaključio je Penaranda.

Podijeli ovaj članak