Partizan slavio još jednu veliku pobjedu nad Kolnom, Fiorentina pregazila Hearts

3 min. čitanja

Na rasporedu je večeras četvrto kolo grupne faze Konferencijske lige, a u pojedinim grupama stvari su već praktično riješene.

Turski Basaksehir je sa 3:0 savladao Rigu iz Latvije pogocima Turuca i dvostrukog strijelca Okake te je osigurao plasman dalje bez obzira na rezultate u posljednja dva kola. U istoj grupi, Fiorentina je sa 5:1 pregazila Hearts, a dva puta je pogađao Gonzalez, dok su pogotke dodali još i Jović, Biraghi te Barak.

Basaksehir ima 10 bodova, Fiorentina sedam, i ova dva tima će međusobno odlučivati o prvom mjestu u grupi. S druge strane, Hearts ima tri boda, Riga dva, te su njihove šanse za plasman dalje izuzetno male.

U grupi C Villarreal je sa minimalnih 1:0 kao gost savladao Austriju u Beču, a pogodak odluke je postigao Jackson u 87. minuti. Villarreal ima 12 bodova i već je osigurao nastavak takmičenja, a velika borba vodit će se između Lecha, Hapoel Beer-Sheeve i Austrije. Hapoel je večeras domaćin Lechu u kasnijem terminu, a izraelski tim ima tri boda, dok je Lech drugi sa četiri boda. Austria je na posljednjem mjestu sa samo bodom.

Partizan je sa 2:0 savladao Koln i preuzeo prvo mjesto u grupi D uoči večerašnjeg duela između Nice i Slovackog u Francuskoj. Partizan je pobijedio golovima Diabatea i Gomesa, te sada ima osam bodova, Nice ima pet bodova, Koln četiri, a Slovacko samo jedan.

Apollon je savladao AZ Alkmaar pogotkom Robergea, ali nizozemski tim je i dalje na čelu tabele sa devet bodova. Dnipro i Apollon imaju po četiri, a Vaduz dva, s tim da je Vaduz večeras domaćin Dnipru.

Djurgarden je sa 4:2 savladao Gent, te je sa 10 bodova već skoro osigurao plasman dalje. Molde i Gent imaju po četiri boda, a Molde večeras igra sa Shamrock Roversima u gostima. Shamrock ima jedan bod.

Cluj je u najzanimljivijoj grupi sa 2:0 savladao Slaviju Prag i preuzeo prvo mjesto sa sedam osvojenih bodova. Slavia ima četiri, koliko i kosovski Ballkani i turski Sivasspor, koji se večeras sastaju na Kosovu.

Basel i Slovan su u sjajnoj utakmici remizirali rezultatom 3:3, a švicarski tim je time preuzeo prvo mjesto sa osvojenih sedam bodova. Drugi je Pyunik sa šest bodova i utakmicom manje, Slovan ima pet bodova, a na dnu je Zalgiris. Litvanska ekipa je večeras domaćin Pyuniku, a eventualnim trijumfom gosti bi bili na pragu senzacionalnog rezultata i plasmana u nastavak takmičenja.

Podijeli ovaj članak