Oglasio se i Vlatko Glavaš: Ako Milorad Dodik ide u Rusiju da dogovori utakmicu, onda on nije član Predsjedništva, nego…

1 min. čitanja

Glavaš se oglasio nakon što je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik tokom današnje posjete predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu istakao zadovoljstvo što je dogovorena prijateljska utakmica između Bosne i Hercegovine i Rusije. 

– Nogometni savez BiH mora poništiti odluku o odigravanju utakmice sa Rusijom, obzirom da takva utakmica može naštetiti međunarodnoj i sportskoj reputaciji naše reprezentacije. Nedopustivo je to što se Milorad Dodik stavio u ulogu glasnogovornika Nogometnog saveza koji pred Putinom najavljuje odigravanje utakmice. Ako je jedan od ciljeva njegove posjete da dogovori utakmicu u Rusiji, onda je Dodik predsjednik Nogomentnog saveza a ne član Predsjedništva BiH”, poručio je Glavaš i dodao:

“Mislim da ta utakmica u Rusiji neće biti odigrana. Ni reprezentativci Bosne i Hercegovine na čelu sa kapitenom, ne žele igrati takvu utakmicu, i to su vrlo jasno poručili, kao i većina građana koji navijaju za reprezentaciju Bosne i Hercegovine”, zaključio je Glavaš. 

Podijeli ovaj članak