Objavljeni novi detalji o nalogu za hapšenje navijača PAO-a, Grci dali dodatne informacije

3 min. čitanja

Grčka policija traga za ubicom 29-godišnjeg navijača AEK-a Michalisa Katsourisa

Grčka policija i dalje žestoko traga za osobom koja je ubila 29-godišnjeg navijača AEK-a Michalisa Katsourisa tokom nasilnih nereda koji su se dogodili u Atini prije više od sedam dana. Današnje informacije prenose da će biti izdane potjernice za nekim hrvatskim i grčkim huliganima koji su još uvijek na slobodi, budući da nisu svi učesnici nereda koji su se odigrali 7. augusta uhvaćeni.

Prema navodima grčkog portala Star, već je izdata potjernica za jednim grčkim optuženikom po imenu A. D., čije umiješanost u nerede proizlazi iz njegovih objava na društvenim mrežama, gdje tvrdi da je sudjelovao u incidentima i da ga vlasti traže. Međutim, grčki portal Newsit sada tvrdi da te informacije nisu tačne i da za ovom osobom zapravo nije izdana potjernica.

Umjesto toga, Newsit tvrdi da je nalog za hapšenje izdat za jednim navijačem Panathinaikosa, koji je već poznat grčkoj policiji zbog učestvovanja u navijačkim neredima. Radi se o 25-godišnjaku koji je već imao probleme sa zakonom u Grčkoj, a sada mu je upućena potjernica nakon što je, putem sigurnosnih kamera, utvrđeno da je bio uključen u tučnjavu koja se odigrala 7. augusta, kao što prenosi Index.

Prema grčkom portalu, isti taj 25-godišnjak je ranije bio povrijeđen ispred Žalbenog suda tokom incidenta na suđenju za slučaj nasilja u porodici u Ilionu, gdje je svjedočio. Prema dostupnim informacijama, ovaj navijač je navodno vodio “Bad Blue Boyse” do mjesta sukoba sa navijačima AEK-a.

Dok traje istraga, policija nastoji identifikovati ostale učesnike nasilja kako bi se pronašao ubica AEK-ovog navijača Michalisa Katsourisa. Grčka policija sada pokušava locirati još 10 hrvatskih huligana koje vjeruje da nisu uspjeli pobjeći iz zemlje i da se negdje skrivaju dok ne pronađu način za bijeg.

Ova tragična situacija uzburkala je javnost i pokrenula veliku pažnju i rasprave u Grčkoj. S obzirom na ozbiljnost incidenta, nadamo se da će grčka policija brzo pronaći odgovorne i donijeti pravdu za Michalisa Katsourisa i njegovu porodicu. Nasilje na sportskim događajima je neprihvatljivo i mora se iskorijeniti, a odgovorni moraju snositi posljedice svojih djela.

Podijeli ovaj članak