Objavljene plate fudbalera u MLS: Lorenzo Insigne ubjedljivo najplaćeniji igrač “preko bare”, evo koliko zarađuje

1 min. čitanja

Italijanski fudbaler Lorenzo Insigne daleko je najplaćeniji fudbaler MLS-a. Nekadašnji fudbaler Napolija, sada fudbaler Toronta ima garantovanih 14 miliona dolara bruto.

Iza njega je Švicarac Xherdan Shaqiri koji u Chicagu zarađuje 8.153.000 dolara. Na trećem mjestu je još jedan Italijan, Federico Bernardeschi koji je “težak” 6.256.322 dolara. 

Sa šest miliona dolara garantovane zarade na četvrtom mjestu je Chicharito, fudbaler Los Angeles Galaxyja, a u penziju će sa 5.793.750 dolara Gonzalo Higuain. Hector Herrera iz Houstona zarađuje 5.246. 875 miliona dolara, a Alejandro Pozuelo iz Inter Miamija 4.693.000 dolara.

Vrijedi napomenuti da se radi o bruto zaradama, kako Amerikanci obračunavaju plate, te da se od ovoga odbija porez. U ovaj garantovani novac koji je prikazan uključen je i bonus za potpis, medijske aktivnosti i ostalo što igrač dobija, a nisu uključene brojne premije na osnovu odigranih utakmica, postignutih golova i asistencija, te ostalo što sleduje igrača. 

Što se tiče igrača iz regiona, Bijeljinac Dejan Joveljić zarađuje 612.500 dolara, dok je Đorđe Petrović u New Englandu na 225.000 dolara.

Plate fudbalera u MLS možete pogledati OVDJE.

Podijeli ovaj članak