Objavljen datum kada će Meho Kodro objaviti spisak za Lihtenštajn i Island

2 min. čitanja

Meho Kodro objavit će spisak igrača za kvalifikacijske utakmice protiv Lihtenštajna i Islanda

Meho Kodro, selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, naredne sedmice saopćit će prvi spisak nakon povratka na klupu Zmajeva. Kodro će na konferenciji za medije objaviti imena igrača na koje će računati u kvalifikacionim mečevima protiv Lihtenštajna (8. septembar) i Islanda (11. septembar).

Fudbalski savez BiH potvrdio je ovu informaciju na svojoj zvaničnoj stranici. Konferencija za novinare zakazana je za utorak, 22. augusta 2023. godine u 11 sati, u prostorijama FSBiH u Sarajevu. Na njoj će Kodro zvanično objaviti imena igrača koji će predstavljati Bosnu i Hercegovinu u septembarskim utakmicama kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Očekuje se da selektor Kodro na ovoj konferenciji saopći i imena svojih pomoćnika sa kojima će sarađivati u drugom mandatu. Prema informacijama pojedinih medija, većina stručnog štaba trebala bi ostati ista kao i kod njegovog prethodnika Faruka Hadžibegića (Siniša Mrkobrada, Elvir Rahimić, Almir Seferović). Međutim, još se ne zna hoće li Nenad Gagro ostati ili će ga zamijeniti Slaven Musa. Također, očekuje se da se priključe i nova imena poput Slovenca Dalibora Stevanovića, s kojim je Kodro sarađivao u švicarskom drugoligašu Lozani, te video-analitičara Ermina Avdića.

Ovo je prvo okupljanje reprezentacije Bosne i Hercegovine pod vođstvom Kodre nakon što je preuzeo dužnost selektora. Nakon kraće pauze od povratka na klupu Zmajeva, Kodro će imati priliku da objavi spisak igrača koji će pokušati ostvariti pobjede protiv Lihtenštajna i Islanda i tako postaviti dobar temelj za dalji prolazak kroz kvalifikacije. Svi ljubitelji fudbala s nestrpljenjem očekuju spisak i nadaju se dobrim rezultatima u predstojećim utakmicama.

Podijeli ovaj članak