Novak Đoković trijumfalno započeo napad na Federerov rekord

2 min. čitanja

Srbijanski teniser, Novak Đoković, savladao je trećeg tenisera svijeta u ovom trenutku, Grka, Stefanosa Tsitsipasa, sa 2:0 (6:4,7:6(4) u utakmici prvog kola završnog Mastersa u Torinu.

Novak Đoković je sigurnom igrom i osvojenim jednim brejkom u meču stigao do nove pobjede nad Grkom. Presudan je bio prvi gem na meču gdje je Đoković odmah uspio da napravi brejk i povede 1:0. Taj brejk je bio presudan, nije ostavio čak ni priliku Tsitsipasu sigurnim servisima i stigao je do prvog seta.

U drugom setu, samo jedna brejk lopta, imao je grčki teniser u četvrtom gemu, nije je iskoristio i onda su i jedan i drugi sigurno držali svoj servis do tie-brakea. Tamo Đoković uzima četvrti i peti poen na servis Tsitsipasa i dolazi do 4:1, a potom svojim servisom potvrđuje za 5:1. Potom Grk uzima konačno jedan poen na Novakov servis i još dva na svoj i vraća se na 5:4, ali Đoković sigurnim servisom dolazi do meč lopte, koju i koristi za pobjedu.

Podsjećamo, ranije danas u ovoj grupi Andrey Rublev je savladao Daniila Medvedeva 2:1.

Novak Đoković na finalu u Torinu ganja šestu titulu čime bi izjednačio rekord Rogera Federera, jedinog u historiji sa šest titula.

Podijeli ovaj članak