Nova solidna partija Nurkića, Trail Blazersi poraženi od Clippersa

1 min. čitanja

Portland Trail Blazersi večeras su ugostili Los Angeles Clipperse te su doživjeli novi poraz, ovaj put rezultatom 118:112.

Kroz najveći dio meča Trail Blazersi su vodili i bili bolji tim, a u jednom momentu treće četvrtine koju su odigrali prilično dobro dostigli su prednost od čak 18 poena (91:73).

S obzirom na raniji tok utakmice, nije djelovalo da mogu izgubiti, ali onda su totalno podbacili u posljednjoj dionici koju su izgubili sa 36:17, da bi na kraju doživjeli poraz koji čak nije bio ni previše tijesan.

Anfernee Simons je ubacio 37 poena za Trail Blazerse, uz dva skoka i četiri asistencije, dok je Jerami Grant zabilježio 32 poena, tri skoka i dvije asistencije. Norman Powell je za gostujući tim ubacio 32 poena, uz četiri skoka i dvije asistencije.

Jusuf Nurkić je na parketu proveo skoro 32 minute, a za to vrijeme zabilježio je 13 poena, 10 skokova i sedam asistencija, te se može reći da je pružio još jednu solidnu partiju.

Trail Blazersima je ovo bio deseti poraz sezone, koja već polako postaje loša nakon jako dobrog starta. Imaju i 11 pobjeda.

Podijeli ovaj članak