Nikola Nikić u Skugriću okupio fudbalske legende i poslao poruku političarima

3 min. čitanja

Nikola Nikić, legendarni bh. fudbaler, treću godinu zaredom u rodnom mjestu Skugrić, organizovao je revijalnu utakmicu fudbalskih legendi sa prostora bivše države protiv lokalnog kluba.

Nikola Nikić je bio paklen fudbaler. S kraja sedamdesetih i početka osamdesetih godina prošlog vijeka za FK Željezničar bio je jedan od najboljih fudbalera, nakon kraja karijere posvetio se trenerskom poslu, kratko je bio i humorista, a sada je postao neko ko oko sebe okuplja velikane, i to u svom rodnom mjestu.

Ove godine Nikić ih je okupio više od 40 sa prostora cijele bivše Jugoslavije kako bi se družili i sjećali vremena kada su harali fudbalskim terenima, piše N1. Bivši fudbaleri Crvene zvezde, Partizana, zagrebačkog Dinama, Osijeka, Željezničara, Sarajeva došli su u Skugrić kako bi poslali poruku zajedništva i ljubavi.

– Ovo nije uradio ni Beograd, ni Zagreb, ni Skoplje, ni Ljubljana, ni Sarajevo…, ovo je uradio jedan Skugrić. Kako? Ne znam ni ja – rekao je Nikola Nikić za N1, koji je i ove godine najzaslužniji što je toliko bivših fudbalera odlučilo doći na druženje.

Pred punim tribinama lokalnog stadiona bivši fudbaleri su protiv FK Sgurića odgrali revijalnu utakmicu, a legendarni Nidžo kaže kako je ponosan što je i ove godine uspio toliko ljudi skupiti na jednom mjestu.

– Srce mi je veće i od Majevice, i od Trebevića, i od Bjelašnice i Jahorine i od 100 autobusa. Moj cilj je da napravimo deset ovakvih druženja, da to postane tradicionalno druženje, samo da neko ne “preseli” u međuvremenu – kroz svoj karakteristični smijeh ističe Nikić, pa dodaje:

– Ubuduće ću gledati da ovo druženje prebacim na septembar zbog ovih vrućina. Teško je igrati po ovakvom vremenu, sve se plašim hoće li neko od nas starijih da “odapne”, ali pozvao sam i ove iz hitne službe, tako da bi trebalo biti sve u redu – kaže legenda Željezničara.

Zatim je iz šale razgovor postao ozbiljan.

– Volio bih kada bi ovo naše druženje vidjeli i ovi što nas vode, ovi naši političari, da vide kako možemo zajedno, kako ne brojimo krvna zrnca. Oni samo pričaju o onome što nas dijeli. Volio bih da su ovdje da vide koliko nas toga spaja – rekao je Nikić.

Nakon utakmice u sjajnom ambijentu legende ex-Yu fudbala igrale su i “treće poluvrijeme”, kako je nazvano druženje do sitnih sati u kojem se “igralo” i nakon sudijske nadoknade.

Podijeli ovaj članak