Nikola Jokić ispisao historiju NBA lige

2 min. čitanja

Košarkaši Denver Nuggetsa savladali su noćas u gostima Oklahomu 122:110 u utakmici u kojoj je Nikola Jokić ispisao historiju NBA lige.

Jokić je ostvario novi triple double učinak od 15 poena, 13 skokova i 14 asistencija, te je time stigao do svog 79. u karijeri čime je oborio rekord Wilta Chamberlaina i postao centar sa najviše triple double učinaka u karijeri.

– Sjajno je biti upoređen sa čovjek koji je možda i jedan od najboljih ikada. Ovo je neka vrsta naslijeđa koju ostavljam, rekao je Jokić nakon obaranja rekorda.

On je sada ukupno šesti u historiji lige, a naredna meta su mu LeBron James sa 105 i Jason Kidd sa 107, s tim da ovaj prvi ima priliku da podeblja učinak. Na vrhu liste je neprikosnoveni Russell Westbrook sa 194, Oscar Robertson ima 181, a Magic Johnson 138.

U pobjedi Denvera noćas bio je najefikasniji Aaron Gordon sa 27 poena, a Jamal Murray je ubacio 24 poena. Kod Oklahome, Shai Gilgeous-Alexander je brojao do 37 poena.

Orlando je iznenađujuće savladao Golden State 130:129 iako je Steph Curry zatrpao koš sa 39 poena, a veliku podršku imao je i u Klayu Thompsonu koji je stao na 27. Ipak, to nije bilo dovoljno da se ostvari trijumf. Jalen Suggs je odigrao odličan meč,ubacio je 26 poena uz devet asistencija, a Paolo Banchero je stao na 22 uz osam skokova.

Podijeli ovaj članak