Neymar se pojavio na sudu i sve svalio na oca: Ništa ja nisam kriv, samo sam njega slušao…

2 min. čitanja

Brazilski napadač Neymar pojavio se jučer na sudu u Barceloni skupa sa ocem, nekadašnjim predsjednicima Barcelone Sandrom Rosellom i Josepom Bartomeuom te još nekolicinom drugih optuženih da su udruženo napravili veliku finansijsku pronevjeru prilikom transfera Brazilca iz Santosa u Barcelonu 2013. godine.

Kompanija DIS, koja je bila vlasnik 40% Neymarovog ugovora sa Santosom i samim tim je imala pravo na 40% iznosa od transfera Brazilca, smatrala je da su Santos i Barcelona namjerno prikazali manji iznos transfera kako bi kompaniji pripao manji iznos novca, a u sve su bili upetljani predsjednici Barcelone Sandro Rosell i Josep Bartomeu, kao i tadašnji predsjednik Santosa Odilio Rodrigues, te još nekoliko ljudi. Među osam optuženika nalaze se još i Neymar, te njegovi otac i majka.

Svi optuženi su negirali umiješanost u bilo kakvo krivično djelo, a Neymar je na sudu istakao da je slušao samo instrukcije svog oca.

“Nisam pregovarao sa Barcelonom iako je to bio klub koji sam volio od dječačkih dana. Moj otac je vodio posao, a ja sam samo potpisivao sve ono što je on rekao da bih trebao potpisati. Svom ocu vjerujem i uvijek potpisujem sve što mi on kaže da potpišem”, kazao je Neymar na sudu.

Podijeli ovaj članak