Nevjerovatna pobjeda bez ispaljenog metka: Kamenarov pogodak u plavom dresu presudio Želji

2 min. čitanja

Karle Kamere presudile Željezničaru – PosuÅ”je ostvarilo prvu pobjedu u sezoni

Ekipa PosuŔja savladala je Željezničar sa rezultatom 1:0 i stigla do prve ovosezonske pobjede u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Ovaj rezultat zaustavio je seriju od dva premijerligaŔka poraza za PosuŔje, dok Željezničar nije uspio ponoviti sjajnu igru iz proŔlog kola protiv Borca.

Utakmica je protekla u znaku PosuÅ”ja, koje je igralo agresivno i borbeno. Željezničar nije bio na svom uobičajenom nivou, Å”to je protivnik iskoristio. Presudan trenutak dogodio se u 25. minuti, kada je veznjak PosuÅ”ja Karlo Kamenar ostao usamljen na vrhu Å”esnaesterca. Sa izuzetnom preciznoŔću, Kamenar je zatresao mrežu Plavih i postigao eurogol. Ova pogodak bio je dovoljan da PosuÅ”je osvoji tri boda.

Trener Željezničara, Nermin BaÅ”ić, nije uspio pokrenuti svoje igrače ni u prvom dijelu ni nakon rokada koje je napravio na početku drugog poluvremena. PosuÅ”je je zasluženo slavilo, s obzirom na angažman i kvalitetu koju su pokazali na terenu.

U drugoj utakmici dana, Zvijezda 09 je također ostvarila pobjedu, svladavÅ”i Slogu rezultatom 1:0 na svom travnjaku. Ove dvije ekipe su se nadmetale izjednačeno, ali je Zvijezda 09 uspjela postići jedini gol i osvojiti tri boda.

Sutra su na rasporedu tri utakmice: Borac će se sastati s Igmanom u 19:30, pola sata kasnije je susret Zrinjskog i GOŠK-a, dok će se hercegovački derbi između Veleža i Širokog Brijega odigrati u 21:30 sati.

Ova pobjeda će sigurno donijeti dodatno samopouzdanje PosuÅ”ju, dok će Željezničar morati raditi na svom izdanju kako bi se vratio na pobjednički kolosijek. S obzirom na otvorenu borbu u ovosezonskoj Premijer ligi, niÅ”ta nije izgubljeno za obje ekipe. Buduće utakmice će svakako biti interesantne za pratiti.

H2: Pobjeda PosuŔja i Eurogol Karla Kamenara presudili Željezničaru

Podijeli ovaj članak