Nermin Bašić uoči utakmice sa Veležom: ‘Biće vruće u Vrapčićima’

2 min. čitanja

Željezničar će u okviru 6. kola Premijer lige BiH gostovati Veležu, a tim povodom održana je danas konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke Nermin Bašić i prvotimac Andrija Drljo.
“Poseban draž je pripremati utakmicu protiv Veleža, veliki klub, sjajni navijači. Biće vruće u Vrapčićima, jako teško je dole igrati. Radujem se utakmici, biće pun stadion, lijep nogometni ambijent i sve što treba fudbalu mislim da će biti u Mostaru.
Imamo još dva treninga. Imam dosta upitnika za ovu utakmicu, taktičkih i oko prvih jedanaest. Želim da se rukovodim mislim da želim da budemo hrabri, da igramo na rezultat, da budemo pametni i da obradujemo navijače koji će sigurno biti u velikom broju u Mostaru”, rekao je trener Plavih Nermin Bašić.
“Dosta alata koristimo kako bismo vratili to i kako bi uspješno došli do reprezentativne pauze. Vidjećemo kako ćemo izgledati u nedjelju, ja se nadam pozitivno. Ne kompliciram puno kada vam je ekipa u ovom stanju kakvom jeste, onda morate kao trener biti vrlo jednostavni.
Ideš na rezultat i to je jedino bitno u ovom momentu. Imam danas iznenađenje za svoju ekipu, da je izbacim iz svakodnevne rutine i vidjećemo kako će se to pokazati”, dodao je.

Prvotimac Željezničara Andrija Drljo istakao je da je raspoloženje uvijek na top nivou.
“Svi su zadovoljni, sretni su. Očekujem vrlo zahtjevnu i intenzivnu utakmicu. Velež je jako dobra ekipa, imaju dobrih igrača, ali imamo i mi. Na nama je da se u ova dva dana spremimo, da damo svoj maksimum u nedjelju i vratimo se u Sarajevo sa tri boda“, rekao je Drljo.

Utakmica Željezničar – Velež je u nedjelju, 3. septembra s početkom u 19:45 sati.

Podijeli ovaj članak