Nermin Bašić, trener Želje pred revanš sa Neftchijem: Igračima sam rekao da…

2 min. čitanja

Fudbaleri Željezničara u četvrtak igraju revanš susret 2. pretkola UEFA Konferencijske lige protiv Neftchija.

Prvi meč, proteklog četvrtka na Grbavici završen je bez pobjednika – 2:2. Plavi su u Baku otputovali u nedjelju, a trener Nermin Bašić najavio je sutrašnji duel.

– Želim se zahvaliti ekipi Neftchija na gostoprimstvu, dali su nam svoj trening centar za treniranje i zaista sam im zahvalan. Imalo smo problema u prvoj utakmici sa šest, sedam igrača koji su bili povrijeđeni, imali smo probleme za pripremu utakmice isto tako i za izmjene.

Uspjeli smo kroz ovih četiri, pet dana da rekuperiramo ekipu, da vratimo povrijeđene igrače u kadar. Neftchi ima sjajnu ekipu koja je ja bih rekao u stvaranju i po svemu onome što su pokazali su favoriti za ovu utakmicu.

Znamo da će stadion biti rasprodan, čuo sam da Neftchi ima dobre navijače, isto tako očekujem i naše Manijake da nam daju podršku. Znamo da sutra cijela Bosna i Hercegovina navija za Želju i želimo svim ljudima pokazati da Željo može – kazao je Bašić, dodavši:

– Isto tako se nadam da smo izvukli pouke iz prve utakmice. Napravili smo dobru analizu i neke stvari ćemo dosta drugačije postaviti. Neftchi se pojačava svaki dan, vidjeli smo da su doveli krilo, očekujemo ga u prvih 11. Napravili smo sve individualne analize igrača koji su došli tako da imamo sve informacije kako bi se što bolje pripremili.

Bez obzira što sam rekao da je Neftchi favorit i što imaju deset puta veći budžet, ne želim da razmišljamo da nemamo šta izgubiti u ovoj utakmici. Igračima sam rekao da razmišljaju šta mogu dobiti ovom pobjedom i plasmanom u treće pretkolo, šta bi to značilo za navijače. Imamo respekt prema protivniku, proteklih godina su uradili dosta dobrih stvari na eurosceni i očekujem da će biti dobra utakmica – zaključio je Bašić.

Utakmica između Neftchija i Željezničara igra se u četvrtak s početkom od 19 sati uz direktan prijenos na MY TV.

Podijeli ovaj članak