Navijači Željezničara u euforiji: Eldin Diglisić boravio na stadionu Grbavica

2 min. čitanja

Potencijalni investitor Fudbalskog kluba Željezničar Eldin Diglisić napokon je doputovao u Sarajevo gdje će ovih dana obaviti razgovore sa čelnicima kluba o budućoj saradnji, saznaje portal Klix.ba.

Diglisić je danas boravio na stadionu Grbavica gdje se sastao sa čelnicima kluba i članovima ranije odabrane komisije za pregovore s budućim investitorom.

Biznismen s adresom u Sjedinjenim Američkim Državama je, podsjetimo, krajem juna na redovnoj sjednici skupštine izabran za strateškog partnera kluba.

“Naše težište rada bit će finalizacija ugovora s našim budućim strateškim partnerom – gospodinom Eldinom Diglisićem. To će biti prioritet za naredni period da ovaj naš brod koji se zove Željo dovedemo do mirne i sigurne luke”, najavio je tada aktuelni predsjednik kluba Edis Kovačević.

Kako saznaje Klix, Diglisić će u Sarajevu boraviti najmanje do petka, a postoji mogućnost da će produžiti svoj boravak te prisustvovati i utakmice Premijer lige BiH između Željezničara i Veleža koja je zakazana u subotu.

Podsjetimo, navijači Željezničara su ljetos s pravom bili euforični nakon vijesti o ulasku američkog biznismena u klub. Poslije brojnih finansijskih problema na Grbavici, ulazak strateškog partnera donio bi ljepše dane kod velikana bh. sporta. Ono što je poznato, jeste da je Diglisićev plan, kojeg je još ranije dostavio klubu, saniranje svih dugova FK Željezničar.

Ovaj poduzetnik planira uložiti veliki novac u infrastrukturu i od Grbavice napraviti stadion za najviše UEFA i FIFA standarde. To podrazumijeva rekonstrukciju južne i zapadne tribine koje bi bile spojene i prilagođene već izgrađenim Istoku i Sjeveru Grbavice. Također, u planu je i izgradnja trening kampa za koji je već nađeno zemljište. U pitanju je najsavremeniji trening kamp koji bi pratio standarde klubova iz mnogo renomiranijih liga u odnosu na Premijer ligu BiH.

 

 

Podijeli ovaj članak