Nastavljene kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, težak poraz ženske košarkaške reprezentacije BiH

2 min. čitanja

Podmlađena ženska košarkaška reprezentacija BiH nastavila je večeras kvalifikacije za Evropsko prvenstvo utakmicom protiv Njemačke, a naš tim je doživio poraz rezultatom 97:58.

Naš tim je pokazao dva potpuno različita lica, nakon borbenog prvog poluvremena u drugom je potpuno potonuo. Njemice su dobile prvu četvrtinu sa 22:16, a onda je naš tim odlično otvorio drugu i u jednom momentu je imao i vodstvo sa 30:26. Međutim, radost nije dugo trajala, Njemice su brzo okrenule meč u svoju korist i dobile su prvo poluvrijeme sa 49:39.

Sav otpor našeg tima slomljen je kroz treću četvrtinu, u kojoj našim košarkašicama ništa nije polazilo za rukom. Ovaj dio meča Njemice su dobile čak sa 29:8, za vodstvo od 78:47 na ulasku u posljednju dionicu, koja je donijela nastavak dominacije naših protivnica za konačnih 97:58.

Bila je ovo treća utakmica naših djevojaka u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, nakon što su prethodne dvije odigrane još u novembru prošle godine. Tada je naš tim slavio pobjede nad Sjevernom Makedonijom i Belgijom, a nakon večerašnjeg poraza smo na omjeru od 2:1.

Najefikasnija u našim redovima večeras je bila Courtney Hurt sa 17 poena, uz šest skokova i dvije asistencije. S druge strane, najbolja je bila Alina Hartmann sa 17 poena, tri skoka i asistencijom.

Podijeli ovaj članak