Napušta li Ivaylo Petev klupu reprezentacije BiH?

2 min. čitanja

Zmajevi u ovoj utakmici nisu imali rezultatski imperativ, s obzirom da su pobjedom nad Crnogom Gorom u okviru 5. kola (1:0) ovjerili plasman u A ligu nacija i baraž za Evropsko prvenstvo 2024. godine. 

Pažnja bosanskohercegovačke javnosti sada je usmjerena na sjednicu Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH koja je na programu 10. oktobra i na kojoj će definitivno biti poznato da li će naša selekcija igrati prijateljsku utakmicu sa Rusijom, ali i na predstojeći žrijeb za Evropsko prvenstvo koji će Zmajevi dočekati u drugom jakosnom šeširu. 

No, također se postavlja pitanje da li će Ivaylo Petev ostati na mjestu selektora bh. reprezentacije ili će Zmajeve u narednom periodu voditi neko drugi. 

Petev se trenutno nalazi pred istekom ugovora, a utakmica sa Rumunijom mogla bi mu biti i posljednja koju je vodio kao selektor fudbalske reprezentacije BiH ukoliko sa čelnicima N/FSBiH ne dogovori nastavak saradnje. 

Tek trebaju da uslijede razgovori Peteva sa Fudbalskim savezom Bosne i Hercegovine, nakon kojih će i biti poznato da li će Bugarin i dalje voditi Zmajeve.

Petev je po završetku Lige nacija otputovao u Austriju, nakon toga slijedi povratak u Bugarsku, a potom se mogu očekivati razgovori sa čelnim ljudima krovne kuće bh. fudbala.

Podijeli ovaj članak