Mundo Deportivo: Francuska dobija veliko pojačanje za finale protiv Argentine

2 min. čitanja

Izvještaji iz Španije navode da je napadač Real Madrida, Karim Benzema, spreman za šokantan povratak u Katar kako bi zaigrao u finalu Svjetskog prvenstva između Francuske i Argentine.

Realov napadač je trebao propustiti kompletan turnir nakon povrede koju je doživio dan pred početak turnira. Očekivalo se da će tri sedmice biti van terena što znači da ne bi bio spreman za finalnu utakmicu, a također nije se moglo sa sigurnošću tvrditi da će ekipa Didiera Deschampsa doći do tamo zbog ogromnog broja povreda. 

Sam Benzema je govorio da neće biti u mogućnosti da pomogne saigračima, a Francuzi nisu pozvali zamjenu za njega, pa bi se napadač Reala mogao senzacionalno vratiti u ekipu pred finalni meč.

Osvajač Zlatne lopte se vratio na trening Reala, a Mundo Deportivo piše da bi se trebao naći u sastavu Trikolora za posljednjnu utakmicu Mundijala.

Kraljevi su sretni što mogu pustiti francuskog napadača za jednu ovakvu utakmicu, te je sada konačna odluka na selektoru Trikolora, Didieru Deschampsu.

U odsustvu Benzeme, prvi napadač Francuske je bio Olivier Giroud, koji je na ovom Mundijalu postao najbolji strijelac u historiji Francuske, no u slučaju da se ofanzivac Reala pridruži Trikolorima, velika je mogućnost da će upravo on predvoditi napad aktuelnog prvaka svijeta u nedjelju. 

Podijeli ovaj članak