Mulalić opisao sukob sa Jakirovićem: Je li opet Željo bio seljak? DaBogda ti trenirao Dinamo, ali ne znamo…

2 min. čitanja

Pobjedu je slavio Zrinjski rezultatom 1:0, a sjenu na fantastičnu utakmicu bacila je rasprava trenera dvije ekipe Edisa Mulalića i Sergeja Jakirovića.

Mulalić i Jakirović su nakon posljednjeg sudijskog zvižduka imali dosta toga reći jedan drugog, a trener Željezničara je na press konferenciji nakon utakmice objasnio šta je bila polemika njegove rasprave sa Jakirovićem.

– Prva utakmica kad je bila dole u Mostaru, kad smo se, zamisli, usudili da pobijedimo velikog Zrinjskog. Nemam ništa protiv gospodina Jakirovića, ali izjava nakon te utakmice je bila u smislu, ‘mene ne interesuju posljedice, da nam je liga tu gdje je, da je Željo na valjanje uzeo bodove‘, samo na opasku moju, da li je to bilo isto danas, samo kontra slučaj, on tako nije vidio utakmicu, riječ po riječ ode to u drugom smjeru. Željo je veći klub od Zrinjskog, on nameće putem medija drugu priču, ja nemam ništa protiv njega, ako je tad bio seljakljuk sa strane Želje, šta je danas bilo od strane njegove ekipe. U drugom dijelu nije bilo 12 minuta aktivne igre, ako ga je to uvrijedilo, te stvari prepotentne, ja sam normalan, skroman, ali nemoj da gledamo stvari sa visine, nije to tako. Ako si realan tad, šta je danas bilo. Je li opet Željo bio seljak? DaBogda ti trenirao Dinamo Zagreb, ali ne znamo – objasnio je Mulalić.

Podijeli ovaj članak