Morbidne uvrede na račun Zmaja, prijetili mu i ubistvom, Džanan Musa “ukinuo” komentare

2 min. čitanja

Košarkaši Partizana priredili su još jednu senzaciju i ostvarili su i drugu pobjedu protiv Reala u četvrtfinalu play-offa Eurolige.

Beograđani su u Madridu slavili sa 95:80, a susret je prekinut prije isteka vremena zbog opće tuče košarkaša obje ekipe. Tokom nezapamćenog incidenta među onima koji su najgore prošli je i naš Džanan Musa.

Najbolji strijelac Reala u ovoj sezoni (u prosjeku postizao 15,2 poena po susretu) prvo je dobio udarac Puntera, a potom ga je hrvačkim zahvatom na parket bacio Mathias Lessort.

Na zvaničnoj stranici Eurolige navedene su sve kazne koje su izrekle sudije, a među “diskvalifikovanim” je i naš Musa. Prema najavama medija specijaliziranih za košarkaška dešavanja, vinovnicima incidenata prijete kazne suspenzije od tri utakmice do četiri godine.

A Zmaj se našao i na meti navijača Partizana, a navijači beogradskog kluba gnusnim i morbidnim uvredama “počastili” su našeg reprezentativca.

VEZANI TEKST – Euroliga objasnila prekid i najavila kazne za opću tuču na meču Real – Partizan

– Ubit ćemo vas sve, nećete živi izaći iz Arene, majku vam j****.
– P**ko smrdljiva.
– Bolje ti nemoj u Beograd p**** muslimanska.
– Klošaru muslimanski.
– Smradu jedan.
– Klošaru mali smrdljivi. P****** mala ljigava.
– Bio si dočekan kao gospodin zadnji put, ali si košar. Bolje ti je da preskočiš Beograd.
– Bolje ne dolazi u Bg.

Ovo su samo neki od komentara koji su objavljeni na Musinom Instagramu, a zbog čega je morao ukinuti komentare i izbrisati sve gnusne uvrede.

Podijeli ovaj članak