Modriću se ukazala prilika u kraljevskom klubu: Sjajni veznjak će iskoristiti lošu situaciju Reala

2 min. čitanja

Hrvatski kapiten Luka Modrić izgubio je mjesto prvotimca u madridskom Realu početkom ove sezone, ali španski mediji pišu kako će se to u naredne tri sedmice bitno promijeniti.
Naime, Real u tom razdoblju igra čak sedam utakmica, od čega dva derbija s Real Sociedadom i Atleticom te utakmice Lige prvaka (Union Berlin, Napoli), a tri dana prije početka paklenog rasporeda Ancelotti na raspolaganju ima samo 15 igrača
“Izuzevši golmane Kepu i Lunina, Real ima samo 15 spremnih igrača za pakleni raspored koji mu slijedi. Ancelottiju se, doduše, vraćaju Ceballos i Mendy, ali obojica nakon dugih pauza uzrokovanih teškim povredama i ne može se od njih očekivati da odmah i zaigraju, a kamoli budu nosioci na ovako teškim i brojnim utakmicama” piše Marca.
Vinicius bi se mogao vratiti za deset dana i gradski derbi, Arda Guler za nekoliko sedmica, dok su Courtois i Militao van terena do sljedeće godine.
Dodamo li ovome da se Realu s utakmica reprezentacija iscrpljeno i umorno vratilo čak 12 igrača, jasno je zašto Ancelotti nije sretan.

Upravo zbog brojnih izostanaka španski mediji navode da je ovo velika prilika Modriću, koji je u prve četiri utakmice sezone odigrao samo 133 minute, piše Večernji.hr

Podijeli ovaj članak