Modrić: Žao mi je što nisam ostao još jednu godinu u Zrinjskom, da zajedno proslavimo titulu

2 min. čitanja

“Žao mi je što nisam ostao još jednu godinu u Zrinjskom da zajedno osvojimo titulu”, s ovim riječima dočekao je inicijatore ideje “Plemićka sjećanja” potpisnik majice, bivši nogometaš Zrinjskog Luka Modrić.

Na Facebook stranici “Plemićka sjećanja” pokrenuta je inicijativa da se na majicu potpisuju fudbaleri koji su ostavili dubok trag u Zrinjskom, a Luka Modrić, iako je kratko nastupao Pod Bijelim brijegom, itekako je ostao u sjećanjima navijača.

Jedan od najboljih svjetskih nogometaša u posljednjih dvadesetak godina, osvajač Zlatne lopte, najbolji igrač Svjetskog prvenstva 2018. godine, kapitan Hrvatske svoju veličanstvenu seniorsku nogometnu karijeru započeo je 2003. godine u dresu Zrinjskog.

Sezona 2003/04. nije bila pretjerano uspješna za Plemiće, jedna od rijetkih svijetlih tačaka bio je maleni plavokosi nogometaš s brojem 23 na leđima. Zanimljivo, prilikom potpisa majice ovog detalja se Luka sjetio, nakon što se potpisao i stavio broj 10, prokomentarisao je “Ja stavio 10, a u Zrinjskom sam nosio 23!”.

Debitirao je 10. avgusta u susretu protiv Širokog Brijega, a prvi pogodak za Plemiće postigao je 12. oktobra u pobjedi protiv Orašja. Za Zrinjski je ukupno odigrao 25 utakmica i postigao 8 pogodaka.

Na stadionu Zrinjskog “pod Bijelim Brijegom” dobio je svoje prvo nogometno priznanje, naime na kraju sezone uručen mu je navijački trofej “Filip Šunjić Pipa”. Modrić je s 18 godina i danas ostao najmlađi dobitnik ovoga trofeja.

 

Podijeli ovaj članak