Modrić izazvao Ancelottijev bijes, minimalac Reala u Vigu

2 min. čitanja

Ljutnja trenera Carla Ancelottija nakon sinoćnje pobjede Real Madrida protiv Celte Viga ne jenjava. Iako je Kraljevski klub ostvario još jednu pobjedu i zadržao savršeni učinak i nakon trećeg kola La Lige, Ancelotti je itekako bio nezadovoljan.

Razlog za njegovu frustraciju je Luka Modrić. Naime, u 68. minuti utakmice, Real Madrid je imao priliku iz penala povesti, ali umjesto Modrića, koji je inače drugi izvođač penala u momčadi, izvođenje je prepušteno Rodrygu. Brazilac je izborio kazneni udarac, ali mu ga je sjajno obranio domaći vratar Ivan Villar.

Ancelotti je nakon utakmice izjavio novinarima da je Modrić trebao izvesti penal, jer je hijerarhija jasno određena. Vinicius je prvi izvođač, a Modrić drugi. S obzirom na to da je Vinicius ranije izašao povrijeđen, a Modrić je bio u igri, očekivalo se da će on preuzeti odgovornost. No, to se nije dogodilo.

Trener je izrazio svoje nezadovoljstvo što Modrić nije ispoštovao dogovor te je istaknuo da nije uobičajeno da igrači odlučuju tko će izvesti jedanesterac, već da je to isključivo njegova odluka. Ancelotti je čak i preko Valverdea poručio Modriću da je on taj koji treba izvesti penal, ali je to, nažalost, prešućeno.

Kad su novinari pitali Ancelottija je li ljut zbog situacije s izvođenjem penala, trener je potvrdio svoju ljutnju. Istakao je da Modrić itekako zna da je on drugi izvođač penala te da je to bila njegova odgovornost. Ancelotti je najavio da će razgovarati s Modrićem o ovoj situaciji i da će se sigurno raspravljati o tome u narednim danima.

Real Madrid je i dalje neporažen u La Ligi i izgleda jako dobro, ali ova situacija s izvođenjem penala ostavit će sigurno gorak okus u ustima trenera Carlita Ancelottija. Jedino što preostaje je nada da će se ova situacija riješiti razgovorom i da će se slični nesporazumi izbjeći u budućnosti.

Podijeli ovaj članak