Mladi fudbaler Å irokog Brijega karijeru nastavlja u Parmi

1 min. čitanja

NK Široki Brijeg večeras je potvrdio prelazak ŔesnaestogodiŔnjeg Marka Brekala u redove kultne italijanske ekipe Parma Calcio 1913.

Ponajbolji igrač kadetske ekipe Plavo-bijelih i jedan od najvećih talenata potpisao je trogodiÅ”nji ugovor s dvostrukim osvajačem nekadaÅ”njeg Kupa UEFA i trostrukim osvajačem italijanskog Kupa.

Marko Brekalo je izdanak Å”kole nogometa Å iroki Brijeg i joÅ” jedan u nizu talentiranih igrača koji su svoj fudbalski put počeli trasirati u kampu Musa-Karačić te standardni kadetski reprezentativac Bosne i Hercegovine.

– Njegov prelazak u redove popularnih Parmigiana dokaz je stručnog rada i kvalitetne izobrazbe naÅ”ih talenata od strane Å”kolovanih i posvećenih trenera Å”irokobrijeÅ”ke Å”kole nogometa zbog čega smo posebno ponosni.

U ovoj sezoni Marko Brekalo je upisao 17 nastupa za NK Å iroki Brijeg u kadetskoj Premijer ligi BiH i postigao nevjerovatnih 17 pogodaka.

NaÅ”em Marku, koji se danas oprostio od svojih suigrača i sadaÅ”njih i bivÅ”ih trenera u Å”koli nogometa, čestitamo na profesionalnom uspjehu i zahvaljujemo na doprinosu uz želju da ponosno pronosi ime Å irokog Brijega u novoj sredini – poručili su iz kluba sa Pecare.

Faktor

Podijeli ovaj članak