Mitrović želi nastupati za BiH: Sjetite se Ibrahimovića…

2 min. čitanja

Mladi golman reprezentacije Rumunije, Aleksander Mitrović, izjavio je da je spreman braniti za BiH ukoliko jednog dana dobije poziv da nastupa za Zmajeve.

Mitrović je rođen u Bukureštu, te je izdanak omladinske škole Dinama, rumunskog velikana, ali je u ljeto 2021. godine otišao u Genou.

Međutim, u Italiji se zadržao samo godinu dana i vratio se u Rumuniju, u CSC Selimbar, a s obzirom na to da ima bh. državljanstvo, Mitrović bi prihvatio poziv zemlje u kojoj je rođen njegov otac.

Tata bi trebao bolje da razumije i da se bavi tom temom. Trenutno igram za U20 reprezentaciju Rumunije, tijelom i dušom sam za ovaj tim. Međutim, ako dođe do situacije u kojoj moram birati, više ću preferirati reprezentativni tim za koji osjećam da će mi dati više šansi. Ne želim sada da pravim razlike između Rumunije i Bosne, ali ako budem pozvan u tamošnji A tim i budem smatrao da imam konzistentnije mogućnosti za svoju karijeru, prihvatit ću poziv. Bez uvrede, kazao je Mitrović. 

On se potom u razgovoru za rumunske medije osvrnuo na Zlatana Ibrahimovića, za kojeg se BiH nije borila. 

Sjetite se kako je bilo sa Ibrahimovićem. BiH se nije borila, Švedska je insistirala i zaigrao je za njih. Ako te druga reprezentacija želi više, normalno je da ideš u tom pravcu, šta god da je. Ali sada, ponavljam, moje misli su sto posto fokusirane na Rumuniju i uvijek ću biti takav kada nosim dres nekog tima, kazao je Mitrović. 

Podijeli ovaj članak