Miralem Pjanić stao u odbranu bivšeg trenera: Promjena sada nema smisla, računica se pravi na kraju sezone

3 min. čitanja

Bosanskohercegovački reprezentativac Miralem Pjanić je u razgovoru za Tuttosport pružio podršku treneru torinskog Juventusa Maxu Allegriju.

Dvojac je sarađivao zajedno u Pjanićevom boravku u Torinu, no sada je Allegri u velikoj krizi igre i rezultata, te navijači traže njegov odlazak, ali naš veznjak ne misli tako. 

– Promjena trenera sada nema smisla, računica se pravi na kraju sezone jer Allegrijev Juventus ima sposobnost da okrene sve u svoju korist, no svi se moraju angažovati, ne samo on. Niko nije zadovoljan sa ovim pogotovo igrači, ali Allegri i njegov stručni štab razmišljaju o tome kako da okrenu situaciju u svoju korist. Kada dođu teška vremena, pravite više grešaka nego obično zato dajem podršku Maxu. Serija A je izjednačena, svašta se može desiti do kraja. Kada pobijedite te utakmice u teškom periodu, onda je uspjeh još slađi, donosi vam mnogo više zadovoljstva. Sjećate li se 2018. godine i osvajanja Scudetta uprkos pobjedi Napolija na našem stadionu nekoliko kola prije kraja, rekao je Pjanić i dodao:

– Sjećam se kao da je jučer bilo, dan nakon poraza od Napolija sam otišao na trening i niko od nas nije želio da krije da smo u teškoj situaciji i da će nam titula možda izmaći. Sljedeća utakmica je bila na San Siru protiv Intera, no Allegri nas je okupio i razgovarao sa nama nevjerovatno mirno i iskreno. Nismo tražili izgovore i alibije. Max nam je rekao da ne mislimo o golu Koulibalyja protiv Juventusa već da pobijedimo u preostalim susretima i ostvarimo naše ciljeve. Pobijedili smo Inter 3:2, iako smo gubili 2:1, Allegri uvijek gleda način kako da se poboljša pogotov u ovakvim momentima. Tako će uraditi i sada. Mi smo bili u situaciji da nismo željeli da ostanemo bez Scudetta i da drugi tim proslavi naslov prvaka. To je nešto što osjećaš iznutra, to je mentalitet, naša grupa je bila šampionska, vjerujemo da će i ova biti.

Za kraj je Pjanić dodao da posebno cijeni dvojicu igrača Milana, Thea Hernandeza i Rafaela Leaa, te veznjaka Rome Lorenza Pellegrinija. 

Podijeli ovaj članak