Lijepe riječi Jakirovića o Osimu pred sutrašnji derbi: Znam ja dobro da i Amaru treba vremena, ne ide ništa preko noći

2 min. čitanja

Zbog radova na stadionu Rođeni oba kluba su dogovorila zamjenu domaćinstva, pa će se tako utakmica igrati Pod Bijelim brijegom.

Danas je održana i press konferencija na kojoj je trener Plemića Sergej Jakirović najavio ovaj meč.

“Gradski derbi, kao i uvijek očekuje se dobra utakmica i pune tribine. Nama je malo intenzivan program, igramo svaka 3-4 dana, ali to smo sami izabrali kada smo tražili odgode za vrijeme utakmica u Evropi. Ja isto želim da se što prije izravnamo sa odigranim utakmicama sa ostalim ekipama kako bi tabela bla realna. Prošle sedmice smo odigrali dva derbija, Široki Brijeg i Željo, osvojili smo 6 bodova, ali smo se dosta potrošili mentalno i energetski, tako da se ovih dana regenerišemo. Stanje u ekipi je dobro, nemamo povrijeđenih, samo rovitih igrača, nije to ništa strašno, vraća nam se Bekić koji je odradio suspenziju tri žuta kartona. U dobroj atmosferi očekujemo utakmicu, nadamo se najboljem, zamijenili smo domaćinstvo iz poznatih razloga, igramo na svom stadionu. Znamo da neće biti nimalo jednostavno bez obzira na stanje na tabeli, uvijek je ova utakmica 50:50 i treba biti oprezan”, poručio je Jakirović.

Trener Zrinjskog je pružio podršku Amaru Osimu i tokom analize igre Veleža istakao kako je svjestan da je treneru Rođenih potrebno više vremena da napravi ekipu i sistem kakav želi.

“Kad smo posljednji put igrali s Veležom, mi smo već bili osigurali prvo mjesto, ali i tada se igra za prestiž i ide na pobjedu. Došlo je do nekoliko promjena u ekipi Veleža, došao je Halilović, nema Radovca duže vrijeme. Pormijenio se sistem, došao Ikić, igra se malo drugačije, ali slično mi je to sve. Ne mogu ja sad reći, znam da i Amaru treba malo vremena, ne ide ništa preko noći, to ja najbolje po sebi znam, trebat će još malo vremena da se neke ideje usvoje. Tako ih vidim, očekujem da će biti energično, borba za svaku loptu, ono što svaki put krasi gradski derbi”, poručio je Jakirović. 

Podijeli ovaj članak