Lakersi izgubili skoro dobijenu utakmicu, Nurkić odigrao skroman meč

2 min. čitanja

Košarkaši Portland Trail Blazersa savladali su večeras u Los Angelesu Lakerse 106:104 u utakmici koja je bila gotovo izgubljena, ali su nerezonske odluke u finišu i fantastični Lillard vratili Trail Blazerse u život 

Lakersi su jako dobro otvorili meč serijom 10:2, ali Portland uzvraća serijom i prelazi u vodstvo. Držao je Portland vodstvo tokom 2/4, išla i do maksimalnih +12, ali su Lakersi malo po malo istopili prednost, pa u 3/4 prelaze u vodstvo. Kratko je ono trajalo, ali onda Lakersi dolaze do vodstva kojeg uspjevaju da održe.

Ušli su Lakersi u finišu meča sa +7, 102:95, ali onda nekoliko jako loših napada i Portland dolazi na samo -1, 102:101. Promašili su Lakersi i napad na 22 sekunde do kraja. Umalo da Lakersi dobijaju novu šansu, sudije su svirale faul Jusufu Nurkiću na postavljanju bloka, međutim challenge je bio uspješan i dobija Portland loptu. Digao je Damian Lillard trojku jako brzo i postigao svoj 41 poen i ostavio Lakersima 12 sekundi napad za pobjedu. Lošu su odbranu postavili Trail Blazersi, James je lako probio Nurkića i poentirao za 104:104, ali je onda i Jerami Grant pogodio za 106:104 i ostavio tri sekunde za Lakerse. James je šutirao preko Lillarda, ali je promašio i tako Lakersi ostaju bez pobjede na startu sezone, a Trail Blazersi bez poraza.

Jusuf Nurkić je odigrao svoju najslabiju utakmicu od tri do sada, sa svega šest ubačenih poena iz pet pokušaja, te uhvaćenih 10 lopti.

Najefikasniji u Portlandu bio je Damian Lillard sa 41 poenom, Jerami Grant je bio dvocifren sa 16 i uz njega još samo Anfernee Simons sa 10 poena. 

Kod Lakersa, LeBron James je ubacio 31 poen, a Davis 22 uz deset skokova i čak šest blokada.

Podijeli ovaj članak